” Egypercnyi kibékülés többet ér, mint egy életre szóló barátság.”

megbocsájtás-7_n.jpg

Talán az április hónap témája az egyik legkedvesebb számomra. A gyerekek interakciója a foglalkozások során megható volt, a Prücsök és a harag című mese pedig lenyűgöző.
Villám relaxációval indítottam a foglalkozást, amit mindig szívesen végeznek a gyerekek: “A haragom kifújom, mint a cica nyújtózom”, valamint “Domborítok mint a cica, házba bújok, mint a csiga” gyakorlatok után elmeséltem a gyerekeknek a király történetét. Interaktívan, a gyerekek bevonásával meséltem a történetet. Hol szigetlakókká, hol a királyi néppé változva. Ezután Bagdi Bella Ho’oponopono című dalára sétáltunk a szőnyegen és egymásnak a négy varázsszót suttogtuk, ha szembe találkoztunk egy-egy baráti ölelés kíséretében.
A közös séta után, akinek volt kedve, a megbocsátás varázsszavait színezhette ki a munkafüzet felhasználásával.
Másnap folytattam az előző napon elkezdett témát, mert a téma feldolgozásához ajánlott :-Egy új világ meséi- honlapon olvasott Prücsök és a harag című mese nagyon elnyerte a tetszésemet, reméltem hogy a gyerekeknek is tetszeni fog. A mesét báboztam, majd megbeszéltük a történetet a csoporttal. Lenyűgözte őket a történet, aminek nagyon örültem!
A megbocsátás versike elolvasásával és a munkafüzet színezőjének felajánlásával fejeztem be a foglalkozásomat. Színezés közben a Ho’oponopono fülbemászó dallamát hallgattuk közösen.
Nagyon tetszett ez a téma, és külön boldogság hogy megismerhettem az Egy új világ meséit. Biztosan fogom ezeket a meséket olvasni a gyerekeknek a jövőben is! Köszönöm 🙂

Képek