Egészséges életmód, testmozgás

osztálykép-anyák-napjára.jpg

Beszámoló
Boldogságóra 9. : Testmozgás

Az óra időpontja: 2021. május 3.-ától folyamatosan
Résztvevők: 3. osztály

A foglalkozás megtervezésekor próbáltam arra törekedni, hogy minél több mozgást végezzünk a hónap folyamán, s minél több tevékenységet friss levegőn tudjunk megvalósítani.
Légző gyakorlattal és relaxációval (Napra forgó a napraforgó, Repül a madár, Dagasztás) kezdtünk . Beszélgetést folytattunk többször a testmozgás fontosságáról, hiszen felfrissít bennünket, oldja a stresszt, javítja a tanulási képességünket és a memóriánkat. Nagyon örültem, hogy eszükbe jutott a megküzdési stratégiáknál említett indulathőmérős feladatra emlékezve a sport, mint feszültség levezető tevékenység. A hónap dalát többször meghallgattuk mozgásos tevékenységeink alkalmával. Többször a villámlazítást is végeztünk.
A mozgás lebonyolításához több helyszínt választottam a hónap során. A sportot játékos építőfeladattal színesítettem a tornateremben. Az iskola kiskertjében palántáltunk, melyet nagyon szívesen végeztek a gyerekek. Különös jelentőséggel bírt az ültetés, hiszen a paprika magot közösen vetettük el. Kiültetve pedig tovább gondozni tudjuk, így folyamatos tevékenységet végzünk a friss levegőn, s életre is nevelhetek. Túráztunk is, s a réten fotót készítettünk felülnézetből, mellyel az anyukákat is köszöntöttük anyák napja alkalmából. Tánctanulásba kezdtünk, amit a hónap folyamán gyakoroltunk és a gyermeknapon be is mutattunk videó segítségével.
Nagyon hatékonynak ítélem a testmozgás téma feldolgozását.

Szakosné Biczó Marianna (tanítónő, Pókaszepetki Festetics Kristóf Általános Iskola)

Képek