Egészséges életmód

194252350_575207040549993_242898375894493739_n.jpg

Konyári Óvoda Katica csoport
A testmozgás a gyerekek számára nélkülözhetetlen, mindennapi tevékenységük része. Ők akarva, akaratlanul mozgásban vannak. Bár a mai, informatikai eszközöktől “zsúfolt” életben, sajnos elmondható, hogy mozgásszegény életet élünk! Márpedig a mozgás semmivel sem pótolható! A testi és szellemi fejlődés szoros kapcsolatban állnak egymással, hiszen a mozgás által fejlődik a gyerekek gondolkodása, beszéde, tapasztalatszerzésük, észlelésük.
Beszélgettünk arról, hogy ki milyen sportot ismer, ki, mit próbált már ki. Újságokból is gyűjtögettünk ki fotót néhány sport-eszközről, örömmel mondták el a gyerekek, hogy kinek milyen játéka van otthon, pl.: trambulin, csúszda, labda, fa-játszótér…stb.
A jó idő beköszöntével egyre többet tartózkodunk kint a szabadban, amikor is a gyerekek önfeledten és szabadon játszhatnak kint az udvaron, ami nagyon jó hatással van rájuk, hiszen levezethetik a bennük tomboló feszültséget, stresszt. A mozgás oldja a szorongást, felszabadítja bennük a boldogsághormonokat is.
A hónap egy hetének, minden napjára megszavaztunk egy-egy eszközt, amivel az aznapi mozgást végeztünk: örömmel egyensúlyoztak végig a tornapadon, rúgták a gólt a kapuba, pattogtatták a labdát, másztak fel a bordásfalra, ahol erősítő gyakorlatként egy-egy lábemeléssel is megpróbálkoztak, hintáztak az udvaron, az erősebbek a súlyzóval is végeztek egy-egy gyakorlatot. De volt részünk vidám, zenés aerobic “órában” is! Prevenciós nap keretében volt lehetőségünk megnézni a Street Workout csapatának bemutatóját.
A hónapot sok-sok mozgással, a mozgás adta boldog percekkel, örömökkel és vidám beszélgetésekkel zártuk.

Képek