Céltábla, Kilenc kudarc…

IMG_20180112_131929.jpg

Kilenc kudarc kilenc próbát jelent

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királylány, akit toronyba zártak. Az édesapja, az öreg király nagyon féltette egyetlen lányát, ezért mindentől elzárta.
Volt Hetedhét országon is túl egy királyfi, aki hallotta hírét a gyönyörű, toronybazárt királylánynak. Elhatározta, hogy megmenti. Sokáig ment, mendegélt. Közben hallotta hírét, hogy egy hatalmas, tűzokádó sárkány védi a tornyot és a benne a királylányt.
Ahogy erre felkészülve megérkezett, látta, hogy egy híd vezet a toronyhoz. A híd olyan régi, kopott, töredezett volt, hogy nem bírta el a királyfit és lovát, és leszakadt a híd alattuk. Alig bírtak kimászni a hideg folyóból.
A torony ajtaja zárva volt és a kulcsot egy óriás őrizte. De az óriás sosem aludt. Okos volt és nem hagyta magát becsapni sem, így nem tudta a királyfi elvenni a kulcsot tőle. A kapun nem tudott bejutni, szerencsére a lova hátán be tudott mászni.
Ahogy benézett, meglátott sok nagy emberevő növényt, amelyek nagyon gyorsan tudtak mozogni, ezért félt leugrani a kertbe.
Ahogy ment tovább a várfalon, látta, hogy a tornyot katonák veszik körbe, mindegyiküknél különböző fegyverek voltak. A királyfi megfutamodott volna a túlerő miatt, de mégis inkább feltett nekik egy kérdést, amelyre nem tudták a választ. Amíg gondolkoztak az egyszerű kérdésen, a királyfi belopakodott a toronyba.
Nagyon sok lépcső vezetett felfelé a toronyba, a királyfinak többször is pihennie kellett. Hosszú ideig csak ment és ment. Annyira fáradt volt, és annyira izomláza volt, hogy már majdnem feladta a küzdelmet a királylányért.
A fáradtság miatt nem vette észre, hogy hiányzik néhány lépcsőfok és visszaesett a torony aljára. Kezdte elölről a feljutást.
Ahogy bandukolt felfelé, egy hirtelen villám belecsapott a lépcső deszkájába. Nem volt nála víz, hogy eloltsa a tüzet. A tűz gyorsan terjedt, és a királyfinak gyorsabban kellett futnia. Egyre fáradtabb és szomjasabb lett.
Ekkor egy nagyon sok darabos és igen nehéz kirakót látott maga előtt. Rendkívül sokáig tartott kiraknia, és nagyon sokszor elrontotta. Amikor mégis végzett vele, egy kulcs emelkedett ki a kész képből.
Ezzel a kulccsal kinyitotta a következő ajtót, de ott még mindig nem a királylányt találta, hanem az általa sokat emlegetett sárkányt. Túlságosan fáradtnak, éhesnek és szomjasnak érezte magát, hogy megvívjon vele. A királyfi mégis úgy gondolta, nem adja meg magát küzdelem nélkül a sárkánynak, ha már idáig eljutott.
Megküzdött tehát a sárkánnyal, levágta az egyik fejét és az egy helyett kettő nőtt. A királyfi rájött a sárkány gyenge pontjára: ez pedig a talpa, amelyet meg kellett csiklandozni. Ahogy a sárkány rá akart taposni a királyfira, a királyfi megcsiklandozta a talpát és a nagy nevetésben a sárkány leesett a toronyból egy szakadékba.
Ekkor a királykisasszony előmerészkedett toronyszobájából, rögtön megtetszett neki a bátor királyfi, és még ma is boldogan élnek, ha meg nem haltak.

Hogyha nem hiszed járj utána.

Vége.

Képek