Céltábla – Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Városföldi Általános Iskolája 2. osztály

Céltábla.jpg

A januári témánk a célok elérése volt. Nehéz témának gondoltam, de már a téma felvetésekor megcáfolódtak bennem a gondolataim. Osztályunkban hamar kirajzolódtak a „célok”. Közelebbi, középtávú,távolabbi, reális és irreális célok. Megbeszéltük a vágyak és célok közötti különbséget is. Jól látták, érzékelték, hogy a célok megvalósulását önmaguknak kell sikerre vinni. Az odavezető utat pedig meg kell tervezni és célunkat tudatosan, az esetleges kudarcokat megvizsgálva, értékelve, véghez kell vinni.
Témánk feldolgozásához egy céltáblát készítettünk. A tábla közepe a rövidtávú, közeljövőben megvalósítható célokat,a távolabbi körök a hosszútávú, jövőben megvalósítható célokat jelképezte.Mindenki elhelyezhette a darts nyilát, hová képzeli időben a saját kitűzött célját.
A beszélgetés során felvetettem, hogy vizsgáljuk meg az előző témaköröket és válasszunk: melyik tetszett a legjobban és miért? A válasz igen vegyes volt. Nem lehet egyértelmű választ adni erre. Kinek az egyik, kinek a másik téma tetszett, talán éppen aktuális lelki állapota, iskolai teljesítménye, otthoni helyzete miatt. Ha választani kellene, talán az „Az optimizmus gyakorlása” témakör kerülne az első helyre. Tetszett az osztálynak a motivációs dal és jó érzéssel gondoltak vissza a lelkesítésekre, megerősítésekre, arra a kialakult hangulatra, a nagy közös montázsra.

Képek