Céltábla

IMG_20180129_1810141.jpg

Az ehavi boldogságóra témája meglepő módon megmozgatta a gyerekeket. Nehéz volt ugyan különbséget tenni a kívánságok és a célok között, de néhányuknak sikerült.
Az órán többször meghatódtunk,előfordult beszélgetés közben pityergés,de még zokogás is . Olyan témák kerültek szóba egy-két gyermek életével, vágyaival, céljaival kapcsolatban, amik bizony még felnőtteknek is nehezen megfogalmazható.
Csoportmunkát nem nagyon csináltunk eddig, de jó volt nézni, ahogy együtt dolgoztak a mesebeli vár kirakásakor.
A meditálás is kisebb sírással végződött, olyan dolgokat láttak közben néhányan, amik igazi álmaikat tükrözték. Vágyakat, amelyekről a mindennapokban nem beszélnek.Ezeken az órákon más oldalukról ismerhetjük meg a gyerekeket, mint a hagyományos órakeretben.
Volt olyan kisgyerek, aki nem szeretett volna meditálni, a végén mégis ennyit mondott: -Ez jó volt.
Ugyanez a kisfiú, ha fáradt, mindig megkérdezi:- Ellazulhatok? Ilyenkor meghallgatjuk Az ellazulni jaj, de jó című dalt..
A céltáblás feladatot mi kicsit másképp értelmeztük.A célokat a halakra rajzoltuk, s olyan távolságba helyeztük el a koralltól, amilyen messze lehet a megvalósulása.
Egy célokról szóló videót is készítettünk a céltáblán kívül. Megható, egyben példa értékű a mozgássérült kislányunk kitartása, céltudatossága.

Képek