Boldogságóra foglalkozások – összefoglaló

Boldogságóra foglalkozások – összefoglaló

Összefoglaló – Fenntartható boldogság
A foglalkozásainkat mindig a boldogságmondókával kezdjük,
A mai napon, a mai napon
A boldogságra rátalálok,
Rátalálok, ahol vagyok,
Hopsz elkapom.
Megbeszéltük mit is jelent a hála szó, miért is lehetünk hálásak. A három pillangó mesehallgatás után eljött közénk hálapók, aminek mindenki örült, láthatták, hogyan tudja köztünk szőni hálánkat a hálapók. Derülátásunkat egy esős napon tánccal fejeztük ki, tudatosítottuk, hogy eső után mindig kisüt a Nap. Jócselekedeteinket gyakoroltuk nap mint nap, igyekeztünk meglátni, hogyan tudunk segíteni a barátunknak, ha szüksége van rá. A testmozgás témakörön belül ugróiskolát játszottunk, akadályversenyt küzdöttünk le és fogójátékban ügyesedtünk.
Fenntartható boldogságunkat az aranytulipán mesével dolgoztuk fel, hamuba sült pogácsát készítettünk a királyfinak a hosszú útra, kiszíneztük a várkastélyt és mikor a királyfi megnyerte a királylány szívét, elkészítettük a fonalszívet. Az egyszer egy királyfi gyerekdalt hallgattuk meg és megtanultuk a Tulipánból Jancsika kezdetű mondókát. Mindenki élvezte.
Egy idézettel zárjuk gyakorlatainkat „Az én szívem játszik, ingemen átlátszik, másik szívvel tündérkedik, hajnalhasadásig.” (Nagy László: Az én szívem)

Képek