A hála

71668849_2894722507209035_362030537205874688_o.jpg

2019 szeptemberében kezdtük meg közös boldogságóráinkat az 5. b osztály tanulóival. Még ismerkedünk, amihez a program csak hozzáad. Ráhangolódásként a Boldog vagyok című dalt hallgattuk meg, majd Prof. Bagdy Emőke relaxációs szövegét. A gyerekeknek nagyon új volt. Érdekes volt látni, hogy kik azok, akik át tudják adni magukat a belső utazásnak. Voltak, akik hagyták magukat vezetni és voltak, akiknek nem sikerült ellazulni, de én bízom benne, hogy majd ők is meg fogják tapasztalni a relaxáció jótékony hatását.
Miután ismertettem velük a hónap témáját, hálaleltárt készítettünk és felírtam a gyerekek által felsorolt szavakat, mondatokat a táblára. Ezután párban kerestünk még lehetőségeket, amiért hálásak lehetünk.
Kivetítettem a könyvben található mesét, amelyet felolvastam, majd megbeszéltük, hogy a főszereplő kinek lehetett hálás a mesében és miért.
A párok ismét közösen dolgoztak a következő feladatnál, amikor egy hálás levelet kellett írni valamelyik mesehősnek, vagy általuk ismert hősnek. Talán ezt élvezték a legjobban. A felolvasáskor nem nevezték meg a címzettet, mi próbáltuk meg kitalálni, hogy kinek is szólhatott a levél.
Az órának nagyon hamar vége lett, még jó lett volna beszélgetni, de majd legközelebb!

Képek