Boldogságfokozó hála a fecsegő tipegőkkel

IMG_20190927_153111.jpg

1.osztályosok vagyunk.Most ismerkedünk az iskolával,egymással, a betűkkel, az íráselemekkel és hozzá a hála érzésével.
Többször is előtérbe került a hála gyakorlása magyar óráinkon. A bevezető- fő órát hangulatarcocskával indítottuk,mindenki boldogan jókedvűen jött aznap iskolába. A relaxáció:Irkafirka nagyon jól sikerült,azóta minden órán alkalmazzuk ezt.
A Szép nap,ölelj most át engem!-háladalt hallgattuk és énekeltük többször is ezen a napon,a végén már nagyon ügyesen rögzült.Azóta naponta énekeljük.
Kiszíneztük a munkafüzet témakörhöz kapcsolódó színezőjét,amit előzőleg fénymásoltam,így az asztalt díszítettük ki vele.
Hálás vagyok mindenért,amim van.Közben beszélgetőkör formájában meg is beszéltük mi is az a hála,ki mikor érzi.Nagyon jó kis gondolataik voltak, a legmeghatóbb az volt,mikor egy új nevelőszülőkhöz került kisfiúnak az volt az első mondata,hogy ő azért hálás,hogy az eddigi legjobb nevelőszülőknél van,nagyon hálás nekik,hogy elhozták az előző helyről és mindent megtesz,hogy nekik örömet okozzon. Mindegyik más egyéniség és másnak volt hálás,öröm volt hallgatni.Hálás vagyok,hogy ezáltal én is jobban megismerhettem őket , közelebb is kerültünk egymáshoz.
Olvasás órán dolgoztuk fel a hálát,így A csodakantár c.mesét olvastam fel nekik,majd megbeszéltük ki hogyan volt hálás,hogyan mutatta ki háláját.
Délután ,az iskolaotthonban Hálagyöngysort készítettünk.Megbeszéltük,hogy akárhányszor hálát érzünk, fűzünk rá gyöngyöt.Ott díszeleg a falon.
Készítettünk még az iskola hálafájára szívecskékben hálaüzenetet.
Ezt a napot a meditáció után egy hatalmas öleléssel zártuk.

Képek