Boldogító jócselekedetek Sepsiszentgyörgyön : oviban, a főtéren, az Erzsébet Parkban és a Karácsony – i vásárban

montazs-4.jpg

A tavaly sikerült jócselekedetet végrehajtanunk a Kíváncsiak csapatával, ezért a gyerekekkel az idén is megismételtük, a különbség csak abban rejlett, hogy az idén csatlakozott a közös akcióhoz a Mosolygós csillagok csapata is, akik lelkesen készültek az újdonságra.
Ebben a csoportban is több időn keresztül készültek a gyerekek és tanáraik a közös kiruccanásra : csokikat és cukorkákat gyűjtöttünk, amit eldöntöttünk, hogy az ovisoknak és az utcán gyerekeknek és idős néniknek, bácsiknak ajándékozunk.
Külön gondossággal tanárok segítségével szivecskéket rajzoltunk és vágtunk ki, amire ráírtuk, hogy “Jobb Veled a Világ”, majd felragasztottuk azokat a csokikra illetve cukorkákra.
A jócselekedetre hangolódva meghallgattuk a ”Jóemberré csak a szívemmel válhatok”, a ”Mele Kalikimaka” valamint az ”Öröm tölti be szívem” című dalokat.
Úticélunk együtt a Kívácsiak csapatával a sepsiszentgyörgyi Pinocchio Napköziotthon volt, ahol a kicsik és a vezetőség nagy szeretettel várt bennünket.Közösen énekeltünk, ismerkedtünk, barátkoztunk, és kedves vendéglátásban volt részünk, hiszen au oviban sok finomsággal és meglepivel fogadtak minket.Az ajándékok átadása igazi élmény volt, örömmel bontották a gyerekek az ajándékokat, kíváncsian keresgélve a dobozokban rejlő kedvességeket.Jövőre is szeretettel várnak bennünket az oviba.
Az ovi után utunk a városba vezetett : Sepsiszentgyörgy főterén, az Erzsébet Parkban, a Karácsony – i vásárban osztogattunk a gyerekekkel Jobb Veled a Világ szivecskékkel ellátott csokikat, cukorkákat. Többnyire gyerekekhez és idősebb nénikhez / bácsikhoz mentünk meglepetéssel és sok szeretettel.Igazi élmény volt ott lenni, idegen emberekhez odamenni és meglepetést okozni és csupán annyit mondani, hogy ”Boldog Karácsonyt és Jobb Veled a Világ”. A gyerekek lelkesen szaladgáltak a kicsik után a Karácsonyi vásárban, jó volt látni, hogy mennyire szeretnének adni másoknak.Sokan meglepődtek, meghatódtak, örültek. Jövőre is igyekszünk megszervezni, hiszen adni jó !
Köszönjük a Jobb Veled a Világ csapatának és Bagdi Bellának a lehetőséget ! Áldott, fénnyel teli Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánunk Nektek ! Enikő és Tünde tanárnéni valamint a gyerekek !

Képek