Boldogító jócselekedetek

IMG_20191219_102316_1.jpg

December hónap -a sikeresen megvalósított feladatokon és tevékenységeken túl- a tényleges segítségnyújtásról, az egymásra való fokozott odafigyelésről szólt.
Intézményünkben sok éves hagyomány a Karácsonyi kavalkád megszervezése, melynek idén is aktív részesei voltak a gyerekek, a szülők és a pedagógusok egyaránt. A közösségi rendezvény révén lehetőségünk volt egy idős, nemrégiben özveggyé vált hölgy megsegítésére. A hölgy kézműves munkáival rendszeresen támogatja programjainkat, ennél fogva külön örömmel töltött el bennünket, hogy ezúttal mi segíthettünk neki.
Mi, boldogságórákat tartó pedagógusok elindítottuk, lebonyolítottuk a “Segíts, hogy segíthessünk!” kampányunkat. (Az elnevezés nem saját ötletünk, bekapcsolódtunk az évek óta jól működő adománygyűjtő kampányba.) A gyerekek szüleik engedélyével és segítségével kis dobozokba gyűjtötték a kinőtt, vagy számukra feleslegessé vált játékokat, plüssfigurákat, társasjátékokat, a dobozokon feltüntették, mennyi idős fiúnak vagy lánynak valók a játékok. Becsomagoltuk, és a helyi adománygyűjtő pontokra el is szállítottuk, remélve, hogy minél több rászoruló, nehéz anyagi körülmények között élő, hányattatott sorsú gyermek ünnepét sikerül szebbé varázsolni.
Egy kedves ismerősöm versét hoztam a gyerekeknek decemberi útravaló gyanánt. A verset kifüggesztettem a tanteremben, és arra kértem őket, olvassák el a hónap során többször, ill. minden alkalommal, amikor úgy érzik, szükségük van rá.
Osztálykeretben tartottuk játékos Mikulás-délelőttünket, ahol egymás nevének előzetes kihúzása, a várakozás és a titoktartás izgalma után átadásra kerültek az édességekkel, és apró, kézzel készített ajándékokkal megtöltött kis csomagok.
Intézményünkben sok éves hagyomány, hogy meghitt, bensőséges hangulatú karácsonyi ünnepségünk a Református Templomban kerül megrendezésre, ahol az iskola teljes diákközössége, nevelőtestülete megtekinti (a harmadik évfolyamos diákok által adott) karácsonyi műsort, valamint közös énekléssel zárjuk az Advent téli szünet előtti időszakát.

ooo

Képek