Boldogító jócselekedetek

Boldogító jócselekedetek

Boldogító jócselekedetek
1. Relaxációs gyakorlat: „Villámlazítás”
2. Megbeszélés segítő kérdésekkel (Tankönyv 73. o.)
Mi számít jócselekedetnek?, Miért boldogítanak a jócselekedetek?, Ki, milyen jócselekedetet tett ma vagy ezen a héten?, Hogyan lehet jót cselekedni?, A jóság erősebbé tesz?, Mit jelentenek a következő közmondások: „Jobb adni, mint kapni.”, „A kedvesség megtérül.?, Milyen jócselekedetet kívánnál megtenni?, Mi az, amit megtennél, ha a legjobb barátod te magad lennél?
Kedvesség jótékony hatásainak megbeszélése (Tudtad? TK:55.)
1. Videó megnézése

Volt a videóban olyan jócselekedet, amit már te is megtettél? Jó cselekedetek gyűjtése egyénileg, majd közösen.
3. Jócselekedetek gyűjtése
A tanulók párban jócselekedetek gyűjtenek, melyeket felolvasnak, utána a tankönyv 84. oldalán található „50 jócselekedet lista” megbeszélése. Milyen önkéntes jócselekedetet hajtanál végre szívesen?
4. Szófelhő készítése
A jócselekedetek hatásainak megbeszélése és szófelhő készítése.
5. Kezek
Minden tanuló átrajzolja a kezét, kivágja és ráírja, hogy mit kíván a többieknek az ünnepekre. Majd a kezekből egy fenyőfát alkotunk.
1. Jobb Veled a világ Képeslap
A tanulók a megadott sablonnal készítenek egy képeslapot egy pozitív szeretetteljes üzenettel, amit a Boldogkőváraljai Gyermekotthonban lakó gyerekeknek fogunk elküldeni az összekészített cipősdobozokkal.
2. Zenehallgatás
Bagdi Bella: Jó emberré csak a szívemmel válhatok
3. „Legyetek angyalok!” Cipősdobozok ajándékokkal
Iskolánk tanuló a Boldogkőváraljai Gyermekotthon lakóinak gyűjtöttek ruhát, játékokat, tartós élelmiszert, könyveket, melyeket cipősdobozba tettek, becsomagoltak, majd eljuttattak az gyermekotthonba.

Képek