Boldogító jó cselekedetek

Boldogító jó cselekedetek

A decemberi hónap nálunk valóban sok jó cselekedetről szólt.
Boldogságórán beszélgettünk arról, hogy miért jó érzés adni, illetve jót tenni másokkal. Egy érdekes paralimpiáról szóló történet meghallgatása kapcsán felelevenítettünk egy korábbi közös emléket. Néhány éve az osztály tanulói is részesei voltak iskolánk valamennyi diákjával együtt egy internetes beszélgetésnek Pásztory Dóra aranyérmes paralimpikonnal, aki a szomszéd faluban nőtt fel, ma pedig Amerikában él. Az online bejelentkezése során sok érdekességet mesélt az életéből, amire a gyerekek még most is emlékeztek. Utána valamennyien elkészítették a „saját jó cselekedeteiknek virágát”. Rajzolás közben mindenki magára gondolt, és azokat a dolgokat írta be a szirmokba, amikkel saját magának tudná a legjobbat tenni. Közben meghallgattuk a „Jó emberré csak a szívemmel válhatok” című dalt. Az óra végén mindenki készített egy „Jobb veled a világ” pálcikát, amelyeket belehelyeztünk egy vázába és az tantermünk dísze lett.
Ebben a hónapban sok jó cselekedetünk volt osztályszinten is. Testvérosztályunkkal, az elsősökkel közösen mézeskalácsot sütöttünk iskolánk konyháján, amiket díszítettünk is. A közös munka a kicsikkel jókedvben telt, tudtunk beszélgetni és egymásnak segíteni.
Iskolánk bekapcsolódott a MosolyManók jótékonysági akcióba. Közülünk is többen készítettek és hoztak otthonról ajándékcsomagokat, amelyeket rászoruló gyerekeknek juttattunk el.
Karácsonyhoz közeledve osztályunk ellátogatott a településünkön lévő Caritasba, ahol idős nénikkel közösen barkácsoltunk. Nagyon nagy szeretettel fogadtak bennünket, sokat beszélgettünk velük munka közben. Segítettünk egymásnak és a végén mindenkinek lett egy papírhengerből készített díszes kis karácsonyfája, amely a közösen eltöltött délelőttre emlékeztet bennünket.
Egymást is megleptük a téli szünet előtt egy kis karácsonyi csomaggal. Nem az ajándék értéke számított, hanem a „jó adni” – érzés. Saját készítésű dolgok is kerültek a meglepetéscsomagba. Már korábban kihúztuk a neveket, amiből megtudtuk, hogy ki kinek fog majd ajándékot adni. Mindenki várta a napot, hogy átadhasssa a kis csomagját az egyik osztálytársának. Ezen a délelőttön is nagyon jól éreztük magunkat. Jó érzéssel mentünk haza, hisz előttünk a téli szünet, a karácsony a családjainkkal és a jól megérdemelt pihenés.

Képek