Boldog Zengő

BOLDOGSÁGÓRA-JÚNIUS-FŐKÉP.jpg

Fenntartható boldogság – „Szeretet folyosó készítése” – Június
A nevelési évünk Boldogság óra utolsó hónapjának témájába közösen, intézményi keretek között együtt vetettük bele magunkat az óvodapedagógus kollégákkal. Az ötleteket megbeszéltük, majd szervezett programok keretében megvalósítottuk. Egyik nap az udvaron „Seprűtáncot” jártunk. Drámajátékok segítségével felelevenítettük havi témáinkat, játékainkat, dalainkat. A nyári életünk kezdetén sok időt töltünk az udvaron, a szabadban, ezért a gyerekekkel közösen megépítettük boldogságvárunkat, amit saját elképzelésük, érzésük alapján díszítettek, (papírhajók, tobozok, levelek, ágak), majd a „Bízz bennem” játék segítségével lehetőség volt végig járni a vállalkozó gyerekeknek. Egy másik alkalommal az óvoda udvarán „Szeretet folyosót” készítettünk, melyen minden csoport végig haladt és lehetőség volt simogatásra, illetve kedves szavak mondására az adott gyerekről.
Kiállítás keretében mindenki megtekintette a boldogságóráink alatt készült alkotásokat, majd zárásként elénekeltük Bagdi Bella: Jobb veled a világ című dalát, melyet mozgással kísértünk. „Öleléslánccal” zártuk a délelőttöt, melyben felnőtt – gyermek egyaránt rést vett.
A Boldogság Program záró gondolatában megjegyezném, hogy a 6 csoport együttműködően, aktívan, folyamatosan egymással kommunikálva teljesítette a havi témák feladatait. Tapasztalatainkat megbeszélve rögzítettük ennek pozitív hatását a gyermekekre illetve felnőttekre nézve egyaránt és tudatosítottuk magunkban, hogy a Boldogság gyakorlása egy életre szóló kihívás.

Képek