Boldog pillanataim

boldog-kép-június.jpg

2017. június

Ebben a hónapban az együtt vagyunk című feladatot választottuk. Az előkészítésben átbeszéltük az év folyamán tanult, megismert dolgokat, technikákat. Mit jelentett számukra, mit adott ez a program. Csupa pozitív visszajelzést adtak a gyerekek. Szerették, jól érezték magukat az órákon. A kedvenc feladatuk az év során a kívánság vagy mesebeli sziget készítése volt, amit csoportokban végeztek és mindenki fantáziáját nagyon megmozgatta. Nagyon szépen tudtak együtt dolgozni, és egymást motiválták a kreatívabbnál kreatívabb ötletekkel.
Majd választaniuk kellett a teremben egy pontot, ahová állhattak, ahol az év folyamán öröm, boldogság vagy bármiféle pozitív élmény érte őket. Nagyon sokan álltak az osztálytársuk mellé, a többség az újonnan született barátságokért a jó közösségért – és ez is elhangzott – a tanítóikért volt hálás. Ezek a kapcsolatok okozták a legnagyobb örömöt. Elhangzott még, hogy a farsangon a jelmez bemutatása jelentet sokat az év során, az egyik fiúnak az a hely, ahol sakkban a legnagyobb csatát nyerte stb. Nagyon sok élmény érte őket ebben a tanévben!
Ezek után azt a feladatot kapták, hogy rajzolják le saját magukat ebben a „boldogságos állapotukban”. Nagy intenzitással és igen elmélyülten álltak neki a feladatnak és nagyon érdekes volt, hogy a legkidolgozottabb képek születtek az egész tanévre nézve végzett munkára vetítve. Mindenki nagyon jól ráérzett saját magára és akarva akaratlanul a képre kerültek a sajátos vonásaik.

Képek