Boldog nyarat!

received_314237003690744.jpeg

Elérkeztünk a nevelési év, és a Boldogságóra program utolsó hónapjához. A csoportunk létszáma a hónap elejével jelentősen lecsökkent, így azokkal a gyermekekkel fejeztük be a programot, akik igényelték a „nyári ovit”.
Az összegző foglalkozásokon Boldog Dórával felelevenítettük, hogy milyen témákkal ismerkedtünk az év folyamán, és megbeszéltük, hogy melyikek voltak, amik nagyon tetszettek. Visszafelé haladtunk az időben, mert –szerencsére- a Kissünök nagyon szeretnek mozogni, így a testmozgás, a gyereknapi sportversenyek vidám, kedves emlék számukra. Bella: Jól érzem magam- dala azóta is nagy kedvenc, a mindennapos testnevelésünk szerves részévé vált. A mesék szintén tetszettek a gyerekeknek, már majdnem megtanultuk Dóra mese hívó versét is, amit jövőre biztosan meg is tanulunk. A Kissünök kis és középső csoportos gyermekek, a következő nevelési évben már érettebben, biztosabban, érzelmileg fejlettebben, empatikusabban fognak viselkedni egymással. Szerencsére érzékenyek a pozitív állapotra, az én szemléletem is erősítette bennük a pozitív attitűdöt.
Szívesen segítenek, a nagyobbak a kisebbeknek, a felnőtteknek, az egymáshoz fűződő viszonyuk elfogadó, barátságos.
A következő nevelési évben a relaxáció gyakorlatát tűzöm ki fejlesztendő területnek, ez a korosztály nagyon nehezen tudja ellazítani magát, komolyan venni a relaxálást.

Képek