Bocsikő készítése Neked…

Boldog-anyák-napját.jpg

A megbocsátás témában felvezetésként arról beszélgettünk , hogy milyen sérelmeink vannak, amelyek sokáig bántottak bennünket, esetleg még most is fájnak, s rossz érzéseinktől, negatív gondolatainktól esetleg még nem tudtunk megszabadulni. A gyerekek a testvéreikkel, barátaikkal átélt félreértésekről, csalódottságaikról beszéltek leginkább. Volt olyan gyermek is aki a szülei válása miatt átélt sérelmekről, rossz érzésekről, még fel nem dolgozott, még át nem beszélt eseményeket, érzéseket fogalmazta meg.
Lapos köveket hoztam számukra, amit kedvük szerint kifesthettek, s átadhattak annak akivel szeretnék nézeteltéréseiket tisztázni, érzéseikről beszélni, bocsánatot kérve, vagy keresve elhagyni a nehéz, fájdalmas érzéseket, s szebbé, könnyebbé tenni a kapcsolatukat társaikkal, testvéreikkel, szüleikkel.
Munka közben a hónap dalát is meghallgattuk, mely segítette elmélyülésüket a témával kapcsolatosan. A gyerekeknek nagyon tetszett ez a feladat, kíváncsian várom, hogy milyen tapasztalatokról fognak beszámolni a bocsikövek átadásával kapcsolatosan. 🙂

Képek