“Bocsáss meg, mert szeretlek!”

Boldogságóra-5.jpg

Boldogságóra programunk havi témája a „Megbocsátás gyakorlása” volt.
A téma bevezetéseként meghallgattuk a hónap dalát, majd beszélgettünk arról, hogy mit jelent a gyerekek számára a megbocsátás fogalma. Kértük őket, hogy idézzenek fel olyan helyzeteket, amikor valami rosszat tettek másokkal, s hogyan kértek bocsánatot attól, akit megbántottak. A beszélgetés után bemutattuk a gyerekeknek a süniről, mókusról és nyusziról és mackóról szóló bábjátékot, mellyel közelebb vittük a gyerekekhez a megbocsájtás fogalmát.
A mese meghallgatása után beszélgettünk a varázsszavak fontosságáról, miért van szükségünk rájuk. Meghallgattuk a már ismert Kowalsky meg a Vega együttes Varázsszavak című számát is, melyet nagyon szeretnek gyerekeink.
Ezután mindenki kis piros szívecskékre „Bocsáss Meg!” kártyákat készített annak a társának, akit megbántott valamikor, vagy akitől bocsánatot szeretett volna kérni valamiért.
A záró részben felelevenítettük, hogy miért is jó dolog a bocsánatkérés, s megfogadtuk, hogy nagyon odafigyelünk ezután is egymásra, s a megtanult, illetve ismételt varázsszavakat is használni fogjuk a mindennapi életünkben.
Az elkészített kis szívecskéket felhelyeztük csoportunk Bocsáss meg! szívére, melyet kiraktunk a faliújságra.

Képek