Bocsánatot kérek!

Kedves Misi,

reméljük, hogy levelünk már jó egészségben talál. Hallottuk, hogy betegeskedsz, ezért gondoltunk arra, hogy elsőként levél formájában keresünk meg Téged, és ha majd az egészséged is úgy engedi, személyesen is meglátogatunk. Tudjuk, hogy most Géza bátyáddal laksz együtt abban a szép szállodában.
Az egész osztály nevében írjuk ezeket a sorokat és rögtön a legfontosabbal kezdenénk. Őszintén szeretnénk Tőled bocsánatot kérni és kifejezni legmélyebb sajnálatunkat, hogy valaha is hittünk mindazoknak a csúnya vádaknak, melyekkel Téged illetek. Kérlek ne haragudj ránk, már az elején tudnunk kellett volna, hogy mindez csupán buta rágalmazás. TE vagy a legtisztább lelkű és legbecsületesebb mindannyiunk közül! Inkább büszkének kellene lennünk ara, hogy van egy ilyen osztálytársunk! Te vagy az, akit példaképül állíthatunk, hiszel amellett, hogy kiválóan tanulsz, dolgozol és hazaküldöd szüleidnek a keresetedet, hogy ezzel is segíteni tudd őket a nehéz időkben. Te megmutattad nekünk, hogy helyt kell állni minden nehézség és szenvedés árán, ki kell tartani az örök emberi igazságok mellett, mint amilyen az igazmondás, a becsület.
Mégegyszer kérünk, hogy bocsáss meg nekünk és kérlek írd meg, hogy mikor lenne a számodra alkalmas egy látogatás az osztály részéről. Gyéres tanár úr is jönni fog.
Sokszor üdvözöl
II. B osztály