Bocsánatot kérek

100_2145.jpg

Ebben a hónapban a megbocsátást gyakorolhattuk. Sajnos adódott lehetőség a gyakorlásra. Úgy döntöttünk közös erővel levelet írunk Hófehérkének, akitől a gonosz mostoha bocsánatot kér. A következő levél született!
Kedves Hófehérke!
Én a gonosz mostohád szeretnék bocsánatot kérni tőled az ellened elkövetett tetteimért!
Tudom már, hogy arra, amit vétettem nincs elfogadható magyarázat, de én akkor nagyon fiatal és hiú voltam, amikor megkértem a vadászt, hogy vegye ki a szívedet. Nem érdekelt más, mint az, hogy én legyek a legszebb a világon. Sajnos ekkor nem mértem fel a tetteim következményét. Nem néztem, hogy kinek ártok és mennyi embert megbántok, ami még rosszabb gyilkosságra kényszerítek, és más halálát kívánom. Utólag nagyon hálás vagyok a vadásznak, hogy nem ölt meg, hanem egy őzike szívével elhitette velem, hogy az a szív a tiéd!
Ne haragudj rám, még ekkor sem döbbentem rá mit tettem. Egyszerűen a hiúságom elnyomott bennem minden emberi érzést. Azért se haragudj, hogy utána különféle trükkökkel próbáltalak megölni! Most már örülök, hogy ez nem sikerült, mert így életben vagy, de még akkor sem láttam a hiúságomtól gonoszságomat. Még szerencse, hogy az alma megakadt a torkodon és így nem nyelted le, mert akkor sajnos most nem tudnék tőled bocsánatot kérni. Remélem, hogy megbocsátasz!
Tudom, hogy nagyon gonosz voltam, de akkor nem láttam a hiúságomtól a tükrömnél tovább! Hálás vagyok a törpéknek és a férjednek, hogy megmentettek, mert így bocsánatot tudok kérni! Valójában az ő örömük és boldogságuk nyitotta fel a szemem, hogy a másokon segítés, az együtt töltött idő milyen boldoggá tud tenni valakit és mennyivel tartósabb és jobb érzés, mint azzal törődni, hogy ki milyen szép! Ha tudsz Hófehérke, akkor kérlek, bocsáss meg, de ha nem azt is megértem. Kérlek, ne haragudj rám!
Szeretném, ha elfogadnád a bocsánatkérésem, és legalább szóba állnál velem!
Igaz szeretettel ölelnélek! Mostohád

Képek