Bíztató hóvirágmezőnk

e6fff5dd07ed81de9b6e72f8c707fe55.0.jpg

„Ígérd meg, hogy mindig emlékezni fogsz:bátrabb vagy,, mint hiszed, erősebb, mint sejted, okosabb, mint véled.” /A. A. Milne:Micimackó

A februári hónap a megküzdési stratégiák témában zajlott.
Hangulati bevezetését eljátszottuk a :Hogy érzed magad kispajtásom? c. játékot. A megküzdés fogalmát először meséből érintettük meg. Meghallgattuk és feldolgozuk:A bugyelláris, a pipa meg a süveg c. mesét. Megbeszéltük, hogyan alakultak Bálint életének hullámvölgyei, hullámhegyei? Kik voltak a segítői, rosszakarói? Ezek után megbeszéltük, mit jelent a megküzdés szó. Szomorúság, gondok, bánat esetén milyen megküzdési módokon tudunk sikeresen megküzdeni és megoldani a saját problémáinkal. Abban is megállapodtunk, hogy segítséggel, együtt könnyebben meg tudunk egy adott helyzettel bírkózni. Saját példákkal támasztott alá. Kitől kapunk segítséget? Én kinek segítek? Ezt követően. elkészítettük a saját indulathőmérőnket. A módszerek alapján a gyerekeknél színes lett a hőmérő skála.
Majd a tettek mezejére léptünk és közösen a „Biztató hóvirág mező” feladatot választottuk.
A munkálkodás közben meghallgatuk a hónap gyönyörűséges dalát.
Befejezésként az egyik gyermek elmondta, hogy neki van most egy gondja, a megküzdési módszerek segítségével adtunk neki instrukciót. Együttesen is segítségére voltunk.
Hangulati lezárásként mindenki választott és elmondott egy neki leginkább tetsző megküzdési módot.

Edit néni, Gabi néni és a kis hajósok csapata

Képek