Beszámoló 2021/2022. Boldogságóra program megvalósításáról

received_4881548368616826.jpeg

Beszámoló a 2021/2022. évi Boldogságóra program megvalósulásáról
Mezőberény Város Önkormányzata Mosolygó Központi Óvoda Napsugár csoport

A Boldogságórákat a vegyes életkorú Napsugár csoportban tartottam, amelyeken a részvétel a gyermekek számára önkéntes volt.
Az idei évben csoportunkban több kiscsoportos volt, úgyhogy az első foglalkozásunk során ismét átbeszéltük, hogy Mi is az a Boldogságóra, Boldogság? , ehhez segítségünkre voltak a hangulat kártyák.
A hétfői napok mindig a hangulat kártyákkal indultak, ahol a gyermekek elmesélhették, hogy milyen érzésekkel érkeztek azon a reggelen, ezek a beszélgetések kötetlen beszélgetések voltak.
A tornákat legtöbbször a Rosszkedv elűző dalocskával fejeztük be, melyet előszeretettel kísértek énekkel és mozgással a gyerekek. Felszabadultabbak lettek tőle!

Az adott témaköröket, az ajánlott mozgásalapú relaxációkkal kezdtük, melyeket nagyon szerettek a gyermekek. Ezután az adott téma feldogozással folytattuk, melyet először is egy mese segítségével próbáltam átadni. Mindig átbeszéltük az adott mesét, témakört, az óvodai mindennapi életünkből hozott példák segítségével, próbáltuk feldolgozni, amely során új szavakkal ismerkedhettünk meg, bővült a szókincsünk is. Egyes dalok alatt relaxáltunk, amely azt jelentette, hogy lefeküdtünk a földre és becsuktuk a szemünket. Több dal is és az ajánlott mondókák is megmozgattak bennünket.
A foglalkozásokat színezéssel, rajzolással zártuk le.
Minden témakör más és másért volt tetszetős a gyerekek számára, a feladatokban aktívak voltak, lelkesen rajzoltak, színeztek. Szívesen megosztották egymással tapasztalataikat, véleményüket. A témákhoz az ajánlott dalokat hallgattuk, énekeltük, táncoltunk és mozogtunk rájuk. Egyet-egyet szívesen énekeltek napközben is, egyéb tevékenység közben.
Az utolsó foglalkozáson átismételtük az addigi témaköröket.

A Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint a gyerekdalok a pozitív énképet és az önbizalmat építették a gyermekekben. 🙂

Képek