Barátságos mérkőzés

A Gárdonyi Géza Általános Iskola 7. osztálya egy barátságos mérkőzésre hívta meg a mesevilág lakóit. Úgy gondolták, hogy egy szép napot tölthetnek együtt. Megbeszélték, hogy nem szokványos feladatokat állítanak össze.A versenyzők szép számmal gyűltek össze a Keréktelekin található füves pályán.
A versenyszámokat igény szerint állították össze. Hófehérke versenyzett elsőként a lányokkal. Almaevés volt a versenyszám. Gyönyörű piros almákkal készültek a szervezők. Elhangzott a : Rajt!!!-felkiáltás. Minden versenyző elkezdte a feladatot. Hófehérke példája mindenkit elgondolkodtatott. Először óvatosak voltak, de mindenki győzni szeretett volna. A végén, csak Hófehérke lett a győztes. De hát ekkora rutinnal!! Senkit sem lepett meg!
Második versenyszám a hapcizás volt. Talán ki is találjátok, hogy ki kedvéért? Hát, igen! Hapci javaslatára. A fiúk közül indultak, de ellenfélként rájuk sem lehetett tekinteni. Magasan vezette a mezőnyt, a mi kis mesebeli figuránk! Egy perc alatt 15 hapcijával rekordot állított fel. A legügyesebb gyereknek csak 9-et sikerült tüsszentenie.
Ezek után a legérdekesebb, és egyben a legmozgalmasabb feladat következett. Tigris javaslatára ugrálósat játszottak. A legjobban futó és ugró tanulóink álltak ki vele versenyezni. Mindenki nagyon élvezte ezt a versenyszámot. A résztvevők sikongattak, a nézők kurjongattak. Már-már úgy tűnt, hogy Zoltán nevű tanulónknak van esélye Tigrissel szemben. De aztán jött egy váratlan fordulat. Tigris ugrott egy akkorát, hogy szinte eltűnt a felhőkben a közönség elől. Egyértelművé vált, hogy ki is nyeri ezt a versenyszámot.
Ebédre mézet és répát kaptak a versenyzők, amit Micimackó és Nyuszi hirtelen eltüntetett a többiek szeme elől. Olyan ártatlan ábrázatot vágtak, hogy nem haragudott rájuk senki!
Mivel így mindenki éhen maradt, ezért le kellett fújni a többi versenyszámot. Úgy döntöttek, hogy holnap folytatják tovább. Siettek haza, de nagy érdeklődéssel álltak a következő nap elé.