Barátságháló

IMG_2145.jpg

Ebben a hónapban a társas kapcsolatok témakörével foglalkoztunk. Ez a téma nem volt újdonság diákjaink számára, hiszen már az előző tanévben is kiemelten kezeltük a kortárs kapcsolatok elősegítését.
A hónap közben folyamatosan arra törekedtünk, hogy minden szituációban megtaláljuk a havi témához való kapcsolódást. Minden foglalkozás egyik fő célja egymásra való odafigyelés, a társakkal való kommunikáció, az együttműködés tanulása volt. Ennek tükrében volt olyan óra, ahol közösen játszottunk a földön ülve, vagy éppen egymásnak küldtünk zenei képeslapot. Nem csak a csoportunkba járó tanulókat, hanem az iskola többi diákját is bevontuk néhány alkalommal, pl. születésnapi ünnepléskor, barátság kifejezésével.
Ugyan főként a baráti kapcsolatok voltak fókuszban, de szóba került a család és a szerelem témaköre is. Zárásként felelevenítettük a szeretet kifejezésének módjait, kiket szeretünk, mi a barátság, kik a barátaink a csoportban. A csoportban szövődő barátságokat egy hatalmas barátsághálóval jelenítettük meg.

Képek