Az optimista gyermekek

Pozitív-gyermek.jpg

Ebben a hónapban a gyermekekkel, minden helyzetben a legjobbat kerestük.Sokat beszélgettünk az optimizmusról. Varázs-szemüveget készítettünk, amit a nap folyamán bármikor feltehettünk, használhattunk, ami segített megoldani a problémákat, legyőzni az akadályokat, szebbnek, jobbnak látni a világot.
Az optimizmus gyakorlásában ” Tódi törpe varázs-szemüvege” című mese is segített.A gyermekek nagy figyelemmel hallgatták a mesét és együtt örültünk, hogy a süni is kapott egy varázs szemüveget, amin keresztül minden pici dolgot ,ha észrevesz szebbnek látja. A mese végén pillanatok alatt elsajátították a ” Tódi törpe szebben látó mondókáját „, amit a nap folyamán nagy szeretettel ismételgettek.
Bagdy Emőke optimizmus relaxációs gyakorlatával egy élményalapú belső utazáson ” vettünk részt”, megismertük a varázsgömb optimista rejtelmeit. A gyermekek képzeletbeli varázsgömbje is hamar megtelt optimista gondolatokkal.
A „Pozitív gyerek vagyok” dal mozgásos éneklése a vidám hangulat mellett fejlesztette a gyermekek önbizalmát, mozgáskészségét, társas kapcsolatait, ritmusérzékét.

Képek