Az önzetlen szeretet és megbocsátás ereje a legnagyobb kincseink egyike :)

181028945_3957820480965520_246818021488124849_n-2.jpg

A gyerekekkel a megbocsátás témáját az anyák napi hetünkön dolgoztuk fel.
Először elmeséltem nekik Bezzeg Andrea meséjét beszélgettünk közben, miért szoktunk bocsánatot kérni, milyen fontos a szeretet, a család , a barátság, a tisztelet. Megtanultuk a varázs verset.
A mese feldolgozása után kártyát segítségével beszélgettünk a bocsánat kérés lehetőségéiről.

Következő napon elrepültünk a varázsszigetre Bagdi Bella Repülj velünk dalára, ott megismerkedtünk a bennszülöttekkel és meghallgattuk a kapitány meséjét, megtanultuk a varázsszavakat, mondogattuk őket és meghallgattuk a varázsdalt is. Nagyon élvezték közben körbe sétáltunk a teremben.
Ezután beszélgettünk megint a kártyáim segítségével a fogalmakról, mikor érezzük, azt vagy mikor alkalmazzuk azokat. A gyerekek mind a két napon kifestőt is színeztek. (Ajándék, szeretet, ölelés, barátság, kézfogás, megbocsátás kimondva,meglepetés,stb.) Spatulás fejlesztő játékot készítettem nekik amivel szívesen játszottak.

A hét folyamán még meséltünk és verset tanultunk az Édesanyának. Készítettek nekik ajándékot is. Pénteken pedig felköszöntöttük Őket.

A hetet sikeresen zártuk még a legkisebbek is emlékeztek mi a bocsánat kérés lényege és módszerei, lehetőségei a mai világban 🙂

Képek