Az első boldogság foglalkozásunk

311467494_471589001595249_1477442327460755286_n-3.jpg

Megkezdtük a Katica vegyes csoportban a boldogság foglalkozásokat. Izgatottan vártam, mit szólnak majd a gyermekek hozzá, különösen a most érkezett kis 3 éveseink. 🙂
A foglalkozást megelőzően sokat beszélgettem velük a boldogság programról, ami még számunkra újdonság. Elmeséltem nekik, hogy hónapról hónapra új témával kapcsolatban fogunk játszani, amit úgy érzékeltettem velük, hogy készítettem egy boldogság faliújságot. A faliújság legfelső részén helyeztem el a boldogság várát, amibe majd mi is fel fogunk jutni a lépcsőkön lépkedve. Egy kis katicabogárral fogunk hónapról hónapra lépkedni a lépcsőfokokon. (kép)
A foglalkozást relaxációval kezdtük, majd elmeséltem nekik Bezzeg Andrea: A hálafa története című mesét. A mesét követően beszélgettünk a hála érzéséről, és arról, hogy szerintük hogy érezte magát a fa. Ezt követően színes papírokból kivágott falevelekkel díszítettük a hálafánkat. Minden gyermek egy levelet helyezhetett el a fán úgy, hogy közben lehetősége volt megosztani velünk egy óvodai és egy otthoni dolgot, amiért hálás. Nagyon megható dolgokat hallottam, nagyon jó hatással volt rám és a gyermekek közötti baráti kapcsolatokra ez a játék. A foglalkozást úgy zártuk, hogy körbe ültünk, és „továbbadtuk” az ölelést egymásnak, majd megkértem a gyermekeket arra, hogy otthon bátran mondják el a szüleiknek, ha úgy érzik hálásak nekik valamiért, mert biztosan nekik is nagy örömet tudnak okozni ezzel.

Képek