Az egészséges életmód fontossága

20210518_074313.jpg

Május hónapban a boldogságóra program témája a testmozgás gyakorlása. A mindennapos testnevelésnek köszönhetően a gyermekek mozgása előtérbe került, ezáltal fontossága véleményem szerint minden gyermek számára érthetővé vált már a kezdetektől. Ahogyan a mondás is tartja „ép testben, ép lélek”, ez a mai rohanó világban még inkább szükséges. Nem beszélve a digitális oktatás után a mozgás, a közösen eltöltött játék mindenkinek még nagyobb örömet okoz. Ha ezt pedig a szabadban tudjuk gyakorolni, az még élvezetesebbé válik. Mi is, amikor csak tehetjük a szabadban tartjuk a testnevelés órákat. Jó dolog, amikor iskolánk műfüves pályáján tornázunk vagy fel tudunk menni a „nagy” focipályára. Aminek a fekvése azért is jó, mert egy félre eső helyen található, mindenféle forgalomtól, zajtól mentes. Ilyenkor élvezhetjük leginkább a természet közelségét. Egy – egy ilyen tanóra fokozza a gyermekek szeretetét a mozgás iránt.
Boldogságórán megbeszéltük, hogy miért is fontos a mindennapi mozgás, miért fontos az egészséges táplálkozás.
Elmeséltem a nyúl és a sündisznócskák történetét. Bár már több tanuló számára nem volt ismeretlen a mese, mégis izgalommal hallgatták. Érdekes volt néhány gyermek véleménye arról, hogy szerintük a sündisznók csaltak. Ebben is van igazság.
A fennálló vírushelyzet miatt gyümölcssalátát nem készítettünk közösen, hanem én szolgáltam fel gyümölcsöket „saláta tányéron”, amit a szabadban fogyasztottak el. Mindenkinek igazán jól esett a finom és egészséges étel.
„A vidám, egészséges és sikeres holnapért, ma kell tenned. Mivel jelenleg abban a testben élsz, amire azt mondod „Ez lennék én!”, így jól teszed, ha vigyázol rá!” (Carl Bora)

Képek