Apróhírdetések

IMG_26041.jpg

Társas kapcsolatok
Ebben a hónapban a barátok és társak fontosságára fókuszált az osztályunk. Gyakran játszunk osztályfőnöki órákon a mi „barátságfonalunkkal”, melyben az a feladat, hogy körben állva egy pozitív gondolatot kell, fogalmazunk meg barátunkról, a fonalgombolyagot oda kell dobni társunknak.
Ebben a hónapban azonban célul tűztük ki, hogy egy olyan tanulótársukkal is „fel kell venniük” a kapcsolatot, akivel azelőtt nem igazán volt közös pont. Így sorsolás útján alakultak ki az új párok. Miután beszélgettek, elkezdték megismerni egymást, körbe álltuk és a „barátságfonalunkat” oda kellett dobnia a társának és egy pozitív gondolatot, mondatot kellett róla megfogalmaznia. Pl. „Érdekes volt számomra megtudni rólad, hogy, …” vagy „büszke vagyok rád, azért, mert… „ Nagyon szeretik a gyerekek ezeket a játékos feladatokat, örömmel vesznek részt benne. Elkészítettük a mi „barátságfonal tablónkat is”.
Ezután a pároknak apróhirdetést is kellett feladnia, melyben az összegyűjtött mesehősök, szereplők közül választhattak. A közös munka során megbeszélték, hogy milyen is egy jó barát, és milyen értékekkel rendelkeznek ezek a mesehősök.
Szabó Judit Ágnes, Kovácsné Várhegyi Mónika

Képek