Apró örömök és megbocsátás

20210610_124423.jpg

A pandémiás időszakban kevesen jártak óvodába, egy ideig teljesen zárva voltunk .Ezért két témakört egyszerre dolgoztunk fel akkor, amikor újra együtt lehettünk, és a kolléganőmmel együtt dolgoztunk a gyerekekkel.
A foglalkozást az év során készült képek nézegetésével kezdtük, próbáltuk felidézni, hogy mi csalt mosolyt az arcokra. A nagyok már jól emlékeztek és jó humorérzékkel elevenítették fel az eseményeket. Pirinkó és Góliát meséjének meghallgatása után, mivel éppen a hideg tavaszi napokat éltük az esős napok örömeivel foglalkoztunk.
Éneklés után áttértünk a megbocsátás témájára. A kire haragszol? kérdésre meglepően sok válasz érkezett, felszínre kerültek az apró sérelmek, akár rég hordozott problémák is. Ennél jóval nehezebbnek bizonyult a „Varázsszavak” játéka. A „Jön a zombi” c. játékot viszont nagyon élvezték. Még napokig játszották, mostanában is gyakran előkerül ez a játék. A foglakozást Bagdi Bella dalával zártuk.
Reméljük, hogy jövőre már nem fogja gátolni az együttlétünket a vírus, és alaposabban körbe tudjuk majd járni a témákat.

Képek