Apró örömök élvezete

IMG_20210305_103823.jpg

Apró örömök élvezete

Nagyon érdekes volt számomra az apró örömök élvezete téma. Kíváncsi voltam, vajon hogyan fogom én a gyerekekkel feldolgozni ezt a témát. Szerencsére még a vészhelyzet előtt sikerült megcsinálnom a foglalkozást.
A foglalkozást a „Hervad a virágom, éled a virágom” relaxációs gyakorlattal kezdtük. A gyerekekkel kézen fogva körben álltunk és elhervadtunk majd feléledtünk párszor ismételve a gyakorlatot. Azután körben állva mozogtunk Bagdy Bella: Imádok élni című dalára. Bevezető gyakorlatként Örömleltárat játszottunk. Olyan hétköznapi dolgokról beszélgettünk, amelyek a mindennapjainkat szebbé teszi, boldogabbak leszünk tőlük. Ez után elmeséltem az Újra együtt! című mesét a Boldogságóra kézikönyvből. A téma levezetéseként kérdéseket tettem fel a gyerekeknek. Ha most vadász lenne, mi jót látna?, Ha óvónő lenne, mit adna? stb. Mindezek után a kör közepén állva mondtam egy érzékszervet, majd rámutattam egy gyermekre és mondani kellett neki egy ahhoz kapcsolódó örömöt.
A foglalkozás zárásaként ráragasztottuk a boldogságvár hetedik lépcsőfokára az apró örömök élvezete szimbólumát. Végül ismét meghallgattuk Bagdy Bella: Imádok élni című dalát.
Szerintem ez a foglalkozás is tetszett a gyerekeknek, mert nagyon vidáman és pozitív élményekkel tele mentünk ki az udvarra, levegőzni.

Képek