Ápoljuk társas kapcsolatainkat!

1-2.jpg

Ami most a legfontosabb: Ápoljuk társas kapcsolatainkat!

Ebben a hónapban mindenki érezte annak a jelentőségét, hogy milyen fontos tudatosan ápolni és fenntartani a szociális kapcsolatainkat. Senkit nem szabad magára hagyni, meg kell találni azokat a lehetőségeket, amik a pandémiában megengedettek. Ezt a fő gondolatot boncolgattuk egész hónapban.
Először mindenki elkészítette az én-körét, melyen vizuálisan is látható volt, hogy az egyénhez ki áll a legközelebb és a legtávolabb. Aztán megbeszéltük, hogy kivel hogyan, milyen rendszerességgel találkoznak a gyerekek, illetve hogyan és miről beszélgetnek. Azt is elmondták, hogy kire számíthatnak, ha bajban vannak és kinek tudnak ők segíteni. Megemlítettük azt is, hogy mely kommunikációs formákat nem tudjuk alkalmazni a járványhelyzet miatt.
Rendeztünk egy teadélutánt, amelyen (ha maszkban is ) végre kötetlenül lehetett bárkivel bármiről beszélgetni. A tea a testet, a beszélgetés pedig a lelket melengette. Ez volt a mi lélekmelengető teadélutánunk.
Ebben a hónapban vendégünk volt a helyi családsegítő munkatársa is, aki A hűséges sólyom történetén keresztül beszélgetett a barátság fogalmáról és próbatételeiről. Nagyon kellemes délután volt ez is, amit mi tovább folytattunk úgy, hogy a mai tizenévesek baráti kapcsolatairól és annak nehézségeiről és örömeiről beszélgettünk.
Igyekeztünk ebben a hónapban minél több társasjátékot elővenni és használni, hiszen ez is egy tökéletes mód arra, hogy társaságban jól és hasznosan töltsük el az időt és jobban megismerjük egymást.
Ugyanakkor előkészítettük a december hónapot és kihúztuk a neveket, hogy ki kinek a titkos angyala lesz egy hónapon keresztül.

Képek