VALÓRA VÁLT ÁLMAINK

Levélzápor.jpg

A hónap dala nagyon tetszett a gyerekeknek. Motiválólag hatott az egész osztályra. Mindenki megfogalmazta mennyire érzi magát pozitív gyereknek. Mi az, amiben pozitívnak látja magát…
A különböző szituációs játékok sokat segítettek abban, hogy adott helyzetekből hogyan lehet kihozni a lehető legjobbat és a rosszat is a magunk javára tudjuk fordítani.
A nevetésverseny csak tovább fokozta a gyerekek jó kedvét.
Október 2. hetében elkezdtük felépíteni álmainkat:
– Ha minden a legjobban alakul, kinek milyen álma valósulhat meg a jövőben?
– Kiből mi lesz 20-30 év múlva?
Először nehezen indultak el a gyerekek gondolatai, de a közös beszélgetések, kérdések segítették őket és egyre színesebben ”festették le” a jövő beli életüket….
Alig kezdtük el felépíteni álmaink piramisát, október 10-én olyan dolog történt az osztályunkban, ami nem csak az osztályt, hanem az iskolánk összes tanulóját, pedagógusát és egész Kaposmérőt megrázta. Tanítványom 3 évi kitartó küzdelem után az angyalok közé költözött. Sajnos a szervezete már nem tudott tovább felülkerekedni a rákon… Szeptember 27-én még kis quadjával eljött velünk kerékpártúrára, aztán pár nap elteltével hatalmas romlás következett be az állapotában és sajnos már nem lehetett megmenteni az életét.
Az élet, tanítói pályám legnehezebb feladata elé állított. Álmokról, optimizmusról beszélni az osztályommal úgy, hogy közben a sors elragadta az egyik osztálytársukat, akinek minden álma szertefoszlott….
Megbeszéltük, hogy az állandóan jókedvű, mindenki arcára mosolyt csaló Máté is azt szeretné, ha mi optimistán, erősen, bátran, kitartóan küzdenénk tovább a céljainkért….
Igazságtalanul bélyegeztük meg az őszt azzal, hogy ez az elmúlás évszaka, hiszen attól, hogy a természet aludni tér, mi még aktívan nézhetünk szembe az élettel és a jövőnkkel….
A gyönyörű színekben pompázó természet adta lehetőséget kihasználva levélesőben és levélcsatával fejeztük be az októbert.

Képek