Állati erőssègek

IMG_20171117_114047_1.jpg

A boldogságóra program 3. hónapjának témája, a társas kapcsolatok ápolása volt. A gyerekek már nagyon várták az e hónapi boldogságóránkat, kíváncsiak voltak az új témára, játékokra, feladatokra egyaránt.
Az óránkat relaxációs gyakorlattal kezdtük. Ezután beszélgettünk kinek mit mond, kinek mit jelent a barátság. Az osztályban a táblára felkerültek azok a szavak, amelyek a barátságról eszükbe jutottak. Ilyen volt például a szeretet, játék, kacagás, ölelés,stb. Megbeszéltük,hogy a társas kapcsolatainkban, milyen fontos szerepe van a családnak, és hogy mennyire befolyásolja boldogságunkat egy jól működő társas kapcsolat.
Elkészítettük a keresztrejtvényt, leírták a gyerekek szüleik, barátaik és egy számukra fontos ember tulajdonságait. Meghatározták, kik a hozzájuk igazán közel álló emberek , és kik azok, akik távolabbi viszonyban vannak velük.
Az óra végén elkészítettük az e havi feladatunkat, melynek címe „Állati erőssègek ” volt. Mindenki előszeretettel válogatta ki az állatokat, melyeket felruháztak az egyébként rájuk is jellemző tulajdonságokkal. Mindenki a saját képe köré ragasztotta fel az állatait. Nagyon jó móka volt, sokat nevettünk, és tényleg ötletesek, valamint kreatívak voltak a gyerekek. (Például ,az egyik kislány a kakast választotta, mert hangos, mint ő).
A feladatunk elvégzése közben, a hónap dalát hallgattuk,” Ha boldog vagy, mutasd meg mindenkinek”,Bagdi Bellától.

Képek