Akadálypálya

Főkép.jpg

Boldogságóra programunk havi témája a Megküzdési Stratégiák volt. A foglalkozás előtti napokban megismerkedtünk Bezzeg Andrea: Aranykulcs című meséjével, ezáltal is ráhangolva a gyerekeket a foglalkozás témájára.
A mese meghallgatása, mondanivalójának megbeszélése után megkértük a gyerekeket, hogy hozzák el otthonról kedves plüss állatkájukat. A téma bevezetését Bagdi Bella: Ellazulni, jaj, de jó! című dalának meghallgatásával, majd egy beszélgetéssel kezdtük. A beszélgetés során kitértünk arra, hogy mit jelent a gyerekek számára a Megküzdés fogalma. Kiderült, hogy ez a fogalom nehezebben megfogható számukra, ezért rávezető kérdésekkel igyekeztünk közelebb vinni a megküzdés fogalmát. Ezután elővettük kis plüsseiket, melyeket egy gonosz boszorkány egy sötét barlangba vitt. Feladatok az lett, hogy szerezzék vissza kis kedvenceiket, ám ehhez egy a csoportszobában kialakított akadálypályán kellett végighaladniuk, melyet tornaszerek segítségével alakítottunk ki. Az akadályokat legyőzve mindenki kiszabadíthatta saját kedvencét a sötét barlangból.
A záró részben felelevenítettük, hogy az akadályok leküzdése során mi okozott nehézséget számukra, milyen érzést váltott ki belőlük a feladat végrehajtása. Legvégül pedig a megbeszélteknek megfelelően embersziluetten kellett különböző színekkel jelölniük az adott helyzetekben jelentkező érzelmeket.

Képek