Adventi jócselekedetek

IMG_20201215_104427.jpg

2020. december 15-én tartottuk meg az 1. osztályban a 4. boldogságóránkat, melynek témája a jó cselekedetek gyakorlása volt. Megbeszéltük, hogy mennyire fontos nekünk embereknek az, hogy valakivel jót tegyünk. Ez nemcsak amiatt, mert ez jóleső érzés annak, akivel tettük, hanem saját magunk miatt is. Ettől a pozitív érzéstől leszünk mi magunk többek, boldogabbak.
Azért is jó a téma feldolgozása éppen decemberben, mert a szeretet ünnepéhez közeledve mindannyiunknak fontos a törődés, a jótett vagy éppen csak egy jó szó. Adventi jó cselekedeteink naptárban minden napra jut egy-egy felhívás, ezeket igyekszünk betartani.
Készítettünk egy kedvességnapot, erre ráragasztottuk mindenki fényképét és megegyeztünk abban, hogy minden reggel rápillantunk és kiválasztunk róla valakit, persze minden nap mást és erre a tanulóra különösen odafigyelünk aznap. Fontos, hogy én is részt vettem a játékban.
Ráadásként játszottunk a Tedd meg! kártyacsomaggal. Ezt nagyon élvezték a gyermekek, igazán jót tettek a megerősítő mondatok.
A hónap dala ismét összegezte az óra összes mondandóját, azóta minden nap szakítunk néhány percet a meghallgatására.
Azt hiszem a jó cselekedetek gyakorlásához hozzá tartozik, hogy részt vegyünk ilyenkor karácsony előtt legalább egy adománygyűjtésben. Mi is ezt tettük. Használt, de még jó állapotú játékokat tettünk egy dobozba, amit segítséggel eljuttattunk a rászoruló gyermekekhez.
Ezen az órán ismét mindenki nagyon jól érezte magát, a játékokban aktívan részt vettünk, segítettünk egymásnak, érzelmeinket többé – kevésbé kifejeztük, ez még azonban némi gyakorlásra szorul. A játék örömteli hangulatban telt.
„Az a cselekedet a legjobb, amely a legtöbb boldogságot adja a lehető legtöbb embernek.”

Képek