A varázsszemüveg

22853177_1443583912362999_1070911507421071086_n.jpg

Csoportunk felét 3 éves gyermekek alkotják, így a foglalkozásunkat bontásban tartottuk. Szabad játék során, aki szeretett volna színezni, annak kiosztottam a munkafüzetben található színezőt. Elmeséltem nekik, hogy ebben a házikóban egy kis manó lakik. Beszélgettünk arról, hogy vajon, hol található ez a ház, milyen lehet a manó, aki benne lakik. Majd azt javasoltam, hogy mindenki képzelje el, hogy milyen lehet a háza, és olyanra színezze ki. Nagyon szép színesek lettek a házikók. A kész munkákat kihelyeztük a faliújságra, majd játékos tornára hívtunk minden kisgyereket, ahová beépítettük a könyvben található relaxációs gyakorlatokat is.
A torna után elmeséltem nekik, hogy hoztam magammal egy varázsszemüveget. ( Kezemmel mutattam a szemüveget) Ez egy olyan szemüveg, hogyha felveszem, akkor egyből meglátom a jó dolgokat. Szerintem mindenkinek lehet egy ilyen szemüvege, próbáljuk meg együtt, és vegyük fel. Nagyon aranyosak voltak, ahogy a kezükkel formázták a szemüveget. A kisebbek csak kukucskáltak, de a nagyobbak már el is mondták, hogy milyen jó dolgokat látnak.
Tízórai után, amíg a kisebbek játszottak, a nagyobbaknak elmeséltem az optimizmusról szóló mesét. Szívesen fogadták a mesében található kis mondókát, többször is eljátszottuk.
Másnap együtt, közösen meghallgattuk a Boldog vagyok című dalt, amelyre szabadon táncolhattak. Nagyon örültünk, mert úgy éreztük, hogy jól érzik magukat, szívesen táncolnak együtt.

Képek