A testmozgás öröm

relaxáció-2.jpg

A testmozgás gyakorlása
Nagyon örültünk az új témának, mellyel több alkalommal is foglalkoztunk. A mindennapos mozgás vagy udvari élet során gyakran elővettük az ajánlott mozgásos játékokat.
Gyermekeink számára elengedhetetlenül fontos a mindennapi egészséges mozgás. Ismerjük számtalan jótékony hatását testi-lelki egészségünk megóvása érdekében. Ennek ismeretében végezzük rendszeresen.
A kézikönyvben található egy, kettő, három, négy kezdetű mondókára bevezettük a foglalkozást. Minden alkalommal más relaxációs gyakorlatot is alkalmaztunk.
A lusta király történetével indítottam a beszélgetést, mely során nagyon okosan fogalmaztak a mozgás kiemelt szerepéről. Szórakoztató volt számukra a Gyufásdoboz az orron című játék. Nagyon kellett koncentrálniuk az adogatás közben, nem volt egyszerű. A gombolyaggal sokat játszottunk. A sokadik alkalommal már a bátortalanabbak is megfogalmazták a társaikkal kapcsolatos gondolataikat. A fonalon egyensúlyozás ügyesen ment, mindenki szívesen kapcsolódott a feladathoz.
Legnagyobb sikere a mocsárjárásnak volt, főként amikor nehezítettük. Bent is, udvaron is játszottuk egyaránt. A játékok során a különböző mozgáskészségek is fejlődtek, nem beszélve a játék közösségépítő szerepéről.
Sikerült pár ügyesebb kisgyereknek lerajzolnia a „Testmozgás házát”. Ők nagyon motiváltak voltak, közben meséltek elképzeléseikről. Egyikük vizes medencét is tervezett az úszáshoz.
Megtanultuk a hónap dalát, mely zeneszámra szívesen táncolunk. Nagyon szeretik a gyerekek.
Szórakoztató volt a sok játék, örömteli pillanatokat éltünk meg.

Képek