“A testmozgás öröm”

“A testmozgás öröm”

A testmozgás öröme
Örömmel fogadtuk a májusi téma feladatait. A testmozgás öröm a gyermeknek, felnőttnek egyaránt. Hihetetlen, hogy némelyik kisgyereknek milyen hatalmas a mozgásigénye./ Sokan már csak autóval járnak oviba, otthon már nincs idő eleget a szabadban lenni, elveszik a mozgás./ Pedig a kisgyerekek életében elengedhetetlen a testmozgás, hiszen lételemük. A jó idő eljöttével szinte az egész napot az óvoda udvarán töltjük. Már kora reggel kint gyülekezünk, csak étkezni és aludni megyünk be az óvoda épületébe.
Nagyon tetszettek a felkínált játékok, a mese és a mondókák egyaránt. Nem volt olyan kisgyerek, aki ne vett volna részt bennük. Egyik nagy kedvencünkké vált a „Matrózbácsi” hogyan keljünk át a folyón című játék. Napjában többször is játsszuk, hogy többen is lehessenek matrózbácsik. Sokat beszélgetünk az egészséges életmódról, kiemelten a mozgásról, amely egészségünk megóvását szolgálja.
A piros kalapos békék meséje, a mondókák és az utánzó mozgások, mind elnyerték a gyerekek tetszését. A közelünkben lévő gólyafészekhez is elsétáltunk, amely egyben élményeinket gazdagította. /Éppen etetés volt a fészekben. / A réten a Boglya tetején kezdetű énekes játékkal zártuk a délelőttöt. Egy másik alkalommal „szúnyogvadászatot”és „kalapos fogót” kezdeményeztem. Szinte „kifáradásig” ment a játék, mindenki jól érezte magát.
Elégedett voltam csoportom aktivitásával, öröm volt velük dolgozni.

Képek