A siker története

Tanítványaimmal ebben a hónapban a történetírás kategóriát választottuk, és az alábbi alkotás született:

A siker története

Történetünk egy kis faluban kezdődik, ahol a foci volt a legkedveltebb sport. Minden korosztály csapata megtalálható volt.
Főszereplőnk, Arnold, aki nagyon vágyott a magyar válogatottba. Minden héten keményen edzett, hogy elérje célját. Telt-múlt az idő Arnoldunk 16 éves lett. Születésnapjára egy jegyet kapott a válogatott meccsére. A 4. sorban foglaltak helyet. Amikor elérkezett a félidő, látta, hogy az edző az öltöző felé igyekszik. Főhősünk megállította, és beszélt vele. Kiderült, hogy ő csak pályaedző. Szimpatikusak lettek egymásnak. Arnold kapott tőle egy ígéretet, hogy megemlíti a csapat edzőjének, hogy had tegyen egy próbát, bizonyítson, mit is tud. Hétvégére behívták az edzésre. Hatalmas lehetőség volt ez a gyerek számára, boldogsággal töltötte el már ez a lehetőség is.
Az első nehézséget azonban az jelentette számára, hogy nem találta az összhangot a már jól összeszokott csapattal. Összeszedte minden tudását, és így elismerték tehetségét. Az edző úgy döntött, hogy ad neki egy esélyt. Hatalmas lehetőség volt ez számára.
A következő meccsen már pályára is küldték. A meccs 34. percében egy gól hátrányban voltak. Az első félidő végéig nem történt semmi változás. Az edző úgy gondolta, itt az idő! Az egyik csapattag helyére beállította Arnoldot.
Elkezdődött a második félidő. Az 55. percben Arnold büntetőt kapott. Mikor már úgy tűnt, hogy sikerülni fog a rúgás, az utolsó pillanatban megcsúszott a lába, és kapufa lett. Elérkezett egy második lehetőség is a bizonyításra. A 90. percben szabadrúgást kapott. Az edző hitt Arnold tudásában. Így neki ítélte a szabadrúgást. Minden szem rá szegeződött. Tudta, hogy össze kell hogy szedje magát, feléledt benne a csapatszellem. Koncentrált, összpontosított, megszűnt körülötte minden, és ellőtte a labdát. Hirtelen fel sem fogta, hogy mi is történt. A labda betalált a kapuba! Akkor ocsúdott fel, amikor a tömeg üdvrivalgásban tört ki. A végeredmény 2-1 lett a magyarok javára. Az örömujjongás így hangzott : Közös célunk, közös vérünk, közösen is egyet érünk!
A meccs végén a srácok együtt ünnepeltek.