A mozgás öröm, a jó falat egészség!

1622587592762.jpg

A hónap témája nagyon tetszett a gyerekeknek, ugyanis legkedveltebb tevékenységük a mozgás. A foglalkozásra hangolódás érdekében reggel rövid gimnasztikai gyakorlatokat, nyújtásokat végeztünk majd játékos ügyességi feladatokat kaptak a gyerekek egy társuktól, aki tehetséges kisfocista. Ezután játszottunk egy Tűz-víz-repülő mozgásos játékot, ami mindig nagy kedvenc. Megállapítottuk, hogy ez a kis mozgás máris jobb kedvre derített bennünket, még az álmos gyerekek is éberebbé váltak, a duzzogós gyermekünk pedig nevetőssé vált. Ezután meghallgathatták Bezzeg Andrea-A lusta király című meséjét, amit el is játszottunk. A cél nekik is a kisvirág megszerzése volt, akadálypályán keresztül. Közös beszélgetést kezdeményeztem velük az egészséges ételekről, szokásokról és a károsakról, egészségtelenekről. Sok az ismertük, a fogváltás kapcsán, tovább erősítettük a fogápolás és a személyes higiéne fontosságát. A munkafüzet ide kapcsolódó feladatlap javít is néhány megoldották, szabadidő én. A zöldség, gyümölcs perceket is minden nap megtartjuk, szerencsére nincs gondunk ezzel, szívesen kóstolnak meg új ízeket is.
A gyerekek szívesen megosztották a kedvenc mozgásformáikat, például: futóbiciklizés, focizás, mazsorettezés, „Kata néni tornája”, futkározás, gyerekjóga. A sport, rendszeres testmozgás fontosságát átérezték, mindennapi igényük. A nagy udvarunknak köszönhető ez nagyszerűen megvalósítható. „Ha valamit nagyon akarsz, eléred azt…” a király bátorító versikéjét többször emlegettük, kisebb feladatok kapcsán is. A heti mozgásos tevékenységünket a jó idő kihasználása érdekében az udvarra szerveztük, ahol a különböző függések, utánfogások volt a feladat. Bevetettük a csúszdát, mászóalagutat, karikákat is így ismét egy akadálypálya alakult, amit a gyerekek imádnak. Gyakran hívják magukat kihívó és bajnokok csapatának. A jól érzem magam boggie pedig nagy sláger lett, sokat hallgatjuk.
A Káva Színház is ellátogatott hozzánk, akik egy színvinalas mozgásos interaktív játékokkal készültek, amit nagyon élveztük.
A választható feladatok közül a „Pókhálót” valósítottuk meg, ami szintén tetszett a gyerekeknek, a továbbfejlesztett székes térbeli feladattal együtt. Itt mindig más és más vezethette végig a csapatot a kiindulóponttól a célig. Szinte abba sem tudták hagyni.
Élveztük a hónap ötleteit, feladatait!

Képek