A mozgás az élet

A-mozgás-öröm.jpg

Ép testben ép lélek!
Vagy ép lélekben ép test? Vajon melyik igaz? Szerintem mindkettő. A gyerekeknek is feltettem ezt a kérdést, és szerintük is együtt jár a két fogalom.
El kell jutni oda, hogy mindenki érezze: „A mozgás öröm”. Az edzés után érezd jól magad, a mozgáshoz elengedhetetlen a megfelelő étrend és nem csak a saláták, hanem fontos a szénhidrát.
Megint 3 hónapra otthon ültek a gyerekek, észre lehetett venni egy kicsit ellustultak a sok „kütyü” használata miatt.
Mikor újra visszajöttünk öröm volt nézni, ahogy a fiúk újra fociztak, sőt a lányok beszálltak.
Sokat beszélgettünk a táplálkozásról, a lányoknál főleg a kalóriákról. Mivel a suliba nem lehet közösen főzni, ezért kértem őket, hogy otthon készítsenek egészséges reggelit és vacsorát, amiből egy montázst állítottam össze.
Felírtam a táblára az extrém sport fogalmat és kértem őket, hogy írják oda melyiket szeretnék kipróbálni. Hát remélem hosszú életük lesz! Sok mindent bavállaltak, azért kíváncsi lennék, ha odakerülnének, valóban megcsinálnák?
Annyit az osztályomról, hogy 3-4 kivételével rendszeresen sportolnak, és sokszor bevállalunk hosszú túrákat, éjszaka is. Az igaz, hogy én nem csak beszélek, hanem példát mutatok, hogy majdnem minden nap 10-11 km-t futok.

Képek