A megküzdés hegyei

29197042_1549416858503407_7377801925221154816_o.jpg

A februári boldogságóránk témája, a megküzdési stratégiák volt. Nagyon várták már a gyerekek, hogy mesélhessenek róla, nekik mik jelentenek nehézséget, milyen akadályokba ütköznek az életük során.
Az óra elején arról beszélgettünk a gyerekekkel, hogy milyen érzések töltik el őket, amikor nagyon nagy boldogságot, örömöt élnek át, és milyenek akkor amikor valami rossz dolog történik velük. Egy hegyhez hasonlítottuk a megélt történéseket, hisz mélységeket élünk meg, amikor valami rossz történik velünk és szomorúak vagyunk, és magaslatokat, amikor olyan boldogok vagyunk, hogy szinte szárnyalnánk. Nagyon sok saját, megélt történettel gazdagodtunk.
Sok más feladat mellett, elkészítettük az indulathőmérőnket, de talán a legviccesebb az volt, amikor csukott szemmel kellett megérintenünk párunk orrát, lábfejét vagy kezét. Mindeközben meghallgattuk a hónap dalát.
Lerajzoltuk a megküzdés hegyeit, amelyen a gyerekek leírták, milyen általuk elképzelt akadályok állnak vagy állhatnak még előttük, amelyeket meg kell „mászni”, nem kikerülni, feladni, hanem pozitívan teljesíteni kell.
Megtanultuk minden nehézség, minden küzdelem csak erősít és előre visz.
Köszönöm nektek, csodás nap volt!

Képek