A megbocsátás

A boldogságóra program 8. témája:
A Megbocsátás
A foglalkozást kezdő mozgásalapú relaxációs gyakorlatokkal vezettük be. Az elején meghallgattuk Bagdi Bella, Imádok élni c. dalát, mely már megteremtette az alaphangulatot. A gyermekekkel megbeszéltük a dal mondanivalóját.
Azt követően közösen fedeztük fel a gyermekeinkkel az élet apró örömeit. A gyermekek beszámolhattak arról, hogy milyen apró örömök érhetnek bennünket. Mi okoz örömet és boldogságot számukra.
A témában segítségükre vált a színező használata.
A mese sem maradhatott ki, mindig kíváncsisággal hallgatják. Minden alkalommal Boldog Dóra bevezető mondókájával hívjuk a gyerekeket a mese világába. A megbocsátás hónapjában Gondűző Lütyő segített nekünk elűzni bosszankodós gondolatainkat. Érdekes tapasztalatokat és élményeket hozott a hónap boldogságtémája… Megtanultuk, hogy mindenkinek lehetnek rossz pillanatai, és hogy az elfogadás, és a megbocsátás során önmagunkért tesszük a legtöbbet.
A mese meghallgatása után lerajzolták, hogy mi az, amire ők is vágynak akkor, amikor szükségük van a megértésre, megbocsátásra valójában. Beszélgettünk arról, hogy ezt hogy lehet elérni.
A foglalkozást a Képes vagy rá c. dal éneklésével zártuk.
2019.04.26.

A megbocsátás az egyik legnehezebb dolog az emberek számára, erről sokat beszélgettünk a gyerekekkel, mivel gyakran kerülnek konfliktusba egymással. A három csibe meséjének feldolgozása után folytattuk a témát a következő órán is, melyen „Bocsánatkérő kártyákat” készítettek egymásnak, amit nagy örömmel adtak át.