A megbocsájtás erdeje

IMG_20210428_144423.jpg

Boldogságóra

Dátum: 2021.4.29.
Aktivitás: A megbocsájtás erdeje
Korcsoport: 5-6 évesek
Szervezési forma: egyéni és frontális
Eszközök: feladatlap, színes ceruza, rajzlap, tempera, ecset, CD
Megvalósítás:
-A Boldogságórát egy relaxációs gyakorlattal kezdjük, „Napimádás”. Egy kört alkotunk. Mindenki terpeszállásban emeli fel a karjait, majd beszívják a levegőt és kifújják. Ezzel gyakorolva a helyes légzést. Elképzeljük, ahogy a kifújáskor kiengedjük a bennünk rejlő feszültséget, fáradtságot, izgalmat, bánatot. Körülbelül 5-6-szor megismételjük.
-A relaxációs gyakorlat után leülünk a szőnyegre egy kört alkotva és beszélgetünk a megbocsátás fogalmáról. Mit jelent az, hogy „megbocsátani”!? Kértek-e már valakitől bocsánatot!? Ha van olyan gyermek az osztályban, aki úgy gondolja, hogy haragudhatnak rá, megnevezheti a társát, és bocsánatot kérhet tőle.
Ez után mindenki az asztalhoz ülhet, ahol közösen elkészítjük a „megbocsájtás erdejét” rajzlap, tempera és ecset segítségével.
Ha ezzel kész vagyunk, mindenki kap egy feladatlapot, amin két üres emberi fej látható. A feladatuk az, hogy megrajzolják hogy érzik magukat, amikor megbocsátanak nekik és a másik fejecskébe pedig azt, amikor megbocsátanak valakinek.
-Végezetül, a Boldogságórát Bagdi Bella: A szeretet összetart című dalával zárjuk.

Képek