A „márciusi ifjak” ölelése

IMG_20180314_094719.jpg

A március a tavasz kezdete, ilyenkor nyílik a tulipán, nárcisz, ébredezik a természet csupa gyönyörűséggel megörvendeztetve az embereket. Apró örömök, amik szebbé teszik a mindennapjainkat.
Mi is sokat énekelünk a virágokról, a napsütésről és folyamatosan gyönyörködünk a kiskertünkben.
Viszont ilyenkor van az egyik legszebb ünnepünk is, amikor a hazaszeretet örvendeztetheti meg a gyerekek szívét is. A nagyok már három év távlatából ismerik a ” forgatókönyvet”, hogyan is ünneplünk. Hozzák a Petőfi kötetet, amiből nem csak a „Nemzeti dalt” olvassuk el, hanem az „Arany Lacinak” verset is, miközben felváltva ülnek az ölemben.
Az idén a szokásos játékokat kiegészítettük Pilvax kávéház megépítésével.
A hét folyamán készítettünk a fiúknak, sisakot, kardot, a lányoknak pártát amelyeket nemzeti színekkel díszítettek. Az ünnep reggelén mindenki szép, ünneplő ruhában érkezett.
Ilyenkor a fiúkkal eljátsszuk az aznapi eseményeket, a lányok pedig addig finomságokat készítenek a harcokban megfáradt „férfiaknak”.
Most a nemzeti múzeumnál is szavalt Petőfi, majd a harcok után a lányok megölelve az ifjakat meghívták a kávéházba teára, süteményre.(csoportunkban amúgy is nagy hagyománya van az ölelésnek. köszönéskor, esetleges vita után, vigasztaláskor, és csak úgy is.)
A finomságok elfogyasztása közben pedig arról beszélgettünk, milyen jó nekünk, hogy ilyen sok mindennek tudunk örülni, hogy van egy hely ahol együtt lehetünk, virágokban gyönyörködhetünk, énekelhetünk, szerethetjük egymást.

Képek