A jótett boldogít

7.jpg

A” Boldogító jócselekedetek hónapját” már a múlt hónapban kezdtük tervezni, amikor a rászoruló társainknak összegyűjtött adományokat elszállították… egy gyermekotthonba. Elhatároztuk, hogy karácsonyra személyesen is meglátogatjuk, meglepjük őket.
Osztályunkban megszerveztük az Angyalkázást. Tavaly nagyon tetszett a gyermekeknek ez a játék, ők kérték, hogy idén is szerezhessenek egymásnak meglepetéseket. Két kislány megírta a cetliket, aztán mindenki kihúzta egy osztálytársa nevét, s indult a játék… Titokban minden nap megleptük valamivel “báránykáinkat”.
Az „Adj egy jó szót!” kampány keretében három nap alatt gyűjtöttük össze a kis cetlikre írt kedves, szívet melengető, bátorságot, erőt adó szavakat: első nap mindenki saját gondolatát írta le; második napra idézeteket gyűjtöttünk könyvekből, folyóiratokból; harmadik napra a Bibliából írtak ki egy-egy idézetet. Ezekből mindenki egyet felragasztott az Evelin által készítet csizmácskára, a többit osztogattuk: egymásnak, ismerősöknek, iskolatársaknak, a rászoruló társainknak… December 16-án meglátogattuk Sárpatakon a Szent Erzsébet Alapítvány által működtetett gyermekotthont. Az együtténekléssel és kis ajándékokkal örömet, adventi hangulatot vittünk az otthon lakóinak.
Végül, de nem utolsó sorban, jutott egy-egy jó szó a kedves szülőknek is, akik mindenben támogattak.
Boldogságórán mindenki elmondta, hogy mi tette boldoggá ebben a hónapban, majd kiválasztottuk a hónap legszebb idézetét: „ Aki aggódik szívében, az levertté lesz, a jó szó viszont felvidítja.” (Példabeszédek könyve 12:25)

Képek