“A jócselekedet angyalkái”

P1050329.jpg

A foglalkozást közös énekléssel kezdtük, a „Jó emberré csak a szívemmel válhatok” című dallal. Mesehallgatással kezdtem a téma feldolgozását, a mese címe, „A kis girbe-gurba fenyő”. A mese tartalma jól tükrözte a téma feldolgozását, azt hogy milyen fontos egymás segítése, milyen fontos jót cselekedni a másokkal.
Az ünnepek közeledtével, a család szimbólumaként egy babát adtunk körbe a gyerekekkel, és mindenki elmondhatta, kinek miért fontos, hogy van családja és ki, hogy tud otthon segíteni a családtagjainak. A gyermekekkel angyalokat és szeretet szíveket színeztünk, melyek felkerültek a szeretet fenyőfájára. Minden gyermek szeretete jeléül angyalkákat és szívecskéket készített a szüleinek, melyet a családi karácsonyunkon adtak át a gyermekek.
Nem csak a családtagoknak, de egymásnak is tudunk segíteni. A gyermekekkel megbeszéltük, hogy miért jó segíteni egymást és itt az óvodában ők mit tudnak tenni azért, hogy jót cselekedjenek. Megbeszéltük, hogy vannak nálunk sokkal szegényebb gyermekek is a nagyvilágban a kiknek mi is tudunk segíteni azzal ,hogy számukra például könyveket gyűjtünk és azt elküldjük nekik ajándékba. Egymást is megajándékozták a gyerekek az általuk készített szeretet szívvel, és angyallal. A foglalkozást „Gryllus Vilmos: Szálljatok le, szálljatok le karácsonyi angyalok” c. dalával zártuk.

Képek