“A jobb világért folytatott küzdelem legfontosabb helyszíne az osztályterem. ” Rutger Bregman

boldog-feltölt-nyitó.jpg

A Boldogságórát testvérosztályunkkal, az 5.césekkel tartottuk. Akik súlyzókra rajzolták, írták azon dolgokat, amikért meg kell küzdeniük. Mivel nagyon tetszett ez az 5let,mi is elkészítettük a kicsikkel súlyzóinkat.
A sportnál maradva iskolánk volt tanulóját választottuk, hogy bemutassuk életútját, aki ráadásul egy küzdősport, a kötöttfogású birkózás tehetséges versenyzője az FTC-nél.
Németh Iván ellátogatott iskolánkba kérésünkre, hogy a Boldogságóra keretében meséljen életútjáról , sikereiről és a megküzdési stratégiájáról. Nagyon örömteli órát töltöttünk együtt, sok érdekes dologról hallhattunk. Németh Iván megígérte, hogy máskor is eljön hozzánk, a volt iskolájába.
Végezetül a gyerekek jókívánságokkal és saját készítésű ajándékokkal búcsúztak el, sok sikert , sok aranyérmet és sok tehetséges birkózó tanítványt kívántak Németh Ivánnak.

Németh Iván világbajnok birkózó , iskolánk volt tanulójának életútjai napjainkig :
Németh Iván Miskolcon született 1986. június 20-án. Óvodás koráig Szendrőn, egy borsodi kisfaluban nevelkedett, ahová a mai napig hazajár szüleivel. Iskolai tanulmányait a mi iskolánkban, a Kőbányai Széchenyi István Magyar Német Két Tan. Nyelvű Általános Iskolában kezdte, ahol édesanyja is tanított és tanít a mai napig.
Szülei is sportoltak, innen ragadt rá a sport szeretete. Sokféle sportot kipróbált, szülei terelgették, de nem erőltettek rá semmit. Focizott, atletizált, de végül a birkózás volt az, ami teljesen elvarázsolta. Sokat edzett, hogy minél jobb legyen. A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd az Általános Vállalkozási Főiskola Gazdálkodási és menedzsment szakon diplomázott, mint közgazdász.
Mivel a tudását szeretné átadni és a sportéletet nem abbahagyni, ezért jelenleg a Testnevelési Egyetem szakedzői szakát végzi, és mihamarabb szakedző szeretne lenni. Jelenleg Gyálon kettő ovis csoportban oktat.
Eredményei:
„Németh Iván 2006-ban, alig két hónap leforgása alatt előbb junior Európa-bajnok, majd Guatemalában korosztályának világbajnoki aranyérmese lett a kötöttfogású birkózók 96 kilogrammos mezőnyében. A húszéves sportoló teljesítménye egyedülálló a honi birkózás történelmében.”
Németh Iván ellátogatott iskolánkba kérésünkre, hogy a Boldogságóra keretében meséljen életútjáról , sikereiről és a megküzdési stratégiájáról. Nagyon örömteli órát töltöttünk együtt, sok érdekes dologról hallhattunk. Németh Iván megígérte, hogy máskor is eljön hozzánk, a volt iskolájába.
A Boldogságórát testvérosztályunkkal, az 5.césekkel tartottuk. Akik súlyzókra rajzolták, írták azon dolgokat, amikért meg kell küzdeni. Mivel nagyon tetszett ez az 5let,mi is elkészítettük a súlyzóinkat.
Németh Iván aranyérmes:
2014. Az egyetemi világbajnokságon lett a legjobb klubunk birkózója.
„Valahogyan így képzeltem el ezt a napot. Különösen örülök, mert az ellenfeleimnek nem adtam meg a lehetőséget, hogy fogást csináljanak rajtam. Az orosz versenyző ellen nem ment minden tökéletesen, de túljutottam rajta is. Sajnos, többször már nem versenyezhetek egyetemi világbajnokságon, de készülök a nagyobb feladatokra. A súlycsoportomban Kiss Balázs pillanatnyilag előttem jár, de folyamatosan dolgozom, és eljön majd az én időm is, ha például világbajnokságról esik szó, hogy ki képviselje a magyar színeket.
Nagyon boldog vagyok. Nehezen indult a verseny számomra, talán azért mert könnyebbnek gondoltam az orosz ellenfelemet, de szerencsére sikeresen vettem az első akadályt. A második meccsemen már jobban ment a birkózás, majd a döntőben sikerült a legjobb formámat hozni, így nyertem. Nagyon örülök az aranyéremnek, most egy kicsit pihenni fogok, mert a könyököm megsérült, majd pedig folytatom tovább a felkészülést az edzőtáborokban.”
Megküzdési problémáim a sérüléseim voltak, de soha nem adtam fel.
„Birkózás: Németh Iván sérülés miatt kihagyja az olimpiát
Súlyosnak bizonyult a szombathelyi kötöttfogású birkózó Tvel Golden Grand Prix-n vasárnap kidőlt Németh Iván sérülése, a versenyző így biztosan nem lehet ott a pekingi olimpián.
A Ferencváros 96 kg-os junior világ- és Európa-bajnoka térdsérülése miatt kénytelen volt feladni mérkőzését a szerb Frankovic ellen. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a még Szombathelyen elkészített röntgenfelvétel szerint csonttörés nem történt.
A hétfő délutáni budapesti vizsgálaton azonban kiderült, hogy a fiatal tehetség elülső keresztszalag-szakadást szenvedett és porcleválása van. Műtét is szükséges, a gyógyulás várhatóan négy hónapot vesz igénybe. Németh Iván esélyes volt a pekingi kiküldetésre……….”

Képek