A jó cselekedetek virága / Mit tehetsz ?

montazs-5.jpg

A tevékenységek leírása:
1. óra
A gyerekek körbeültek és ráhangolódáskéntfelolvastuk nekik a „Paraolimpia” című történetet, majd megbeszéltük, hogy milyen jó cselekedeteket hajtottak végre a történetben a gyerekek. Ezután felidézték az elmúlt hónap jótettei. Megbeszéltük, hogy miért fontosak ezek a jó cselekedetek, és miért érezzük jobban magunkat, ha jót teszünk.
A jó cselekedetek virága feladat során mindenki megfogalmazott öt olyan tevékenységet, amivel a legjobbat tudja tenni önmagának. Bemutatták csoportársaiknak is, majd közösen megbeszéltük ezeket a cselekedeteket.
A foglalkozás lezárasaként a gyerekek ötleteket gyűjtöttek, hogy milyen jó cselekedeteket tudnának végrehajtani az adventi időszakban. Majd kiválasztották azt a három ötletet, amelynek a kivitelezéséről be fognak számolni a következő foglalkozások során.

2. óra
A következő tanórán ismertettük a gyerekekkel a Mit tehetsz? című feladatot. A gyerekekkel közösen ötletelve tíz olyan tanácsot fogalmaztunk meg, amelyet a korosztályukhoz tartozó gyerekek, ha megfogadnak, akkor jobbá tudják tenni a körülöttük levők és a saját életüket is az új évben.

Mit tehetsz?
1. Segíts a rászorulókon!
2. Tanulj többet a hibáidból!
3. Ne bántsd embertársaidat!
4. Figyelj jobban a körülötted lévőkre!
5. Óvd a környezetedet!
6. Minden rosszban lásd meg a jót!
7. Legyél nyitott az új dolgokra!
8. Szeresd az életed!
9. Viselkedj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled viselkedjenek!
10. Tudj köszönetet mondani mindenért!

Képek